środa, 13 listopada 2013

Przepis na przysmak dla twojego psiaka lub kociaka!

Nie masz pomysłu  na pyszną nagrodę dla twojego pupila? Oto przepis.!

  • 0,5 kg wątroby wieprzowej
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szklanki oleju
  • Sposób wykonania:
    Jajka, olej i czosnek miksujemy przy pomocy blendera. Dorzucamy pokrojoną drobno lub zmieloną wątrobę. Dodajemy mąkę, żeby otrzymać niezbyt lejące się ciasto. Całość wylewamy do blaszki.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30 minut, w temp 220 stopni. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach wyciągamy ciasto z pieca. Kroimy na kawałki pozostawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w lodówce lub zamrażalniku.
    Jeżeli chcemy, żeby ciasteczka były bardziej suche i twarde… włożyć kawałki na blachę i suszyć w lekko ciepłym piekarniku (50 st. C) ok. 30 min. Wysuszone kawałki mają dłuższy okres przechowywania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz