sobota, 16 listopada 2013

Weekend .! :*

                                              Siemankoo ludzie.!! Macie na coś ochote?

Oto krówka mmmhmhm 

Składniki

  • mleko, 2 szklanki
  • cukier, 2 szklanki
  • margaryna, 125 g
  • cukier wanilinowy, 1 op.
5-6 os.> 60 minśrednieprzystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucamy margarynę, mleko oraz cukry. Mieszać tak długo aż masa będzie miała kolor brązowy, trwa to mniej więcej 1h, pod koniec gotowania zwiększyć gaz i mieszać energicznie. Masa jest gotowa gdy jest gęsta i szybko zastyga.Gotową masę wlać do przygotowanego naczynia (należy robić to dość szybko , bo masa szybko zastyga), kroić letnie, pakować w papierki lub włożyć do słoiczka. Smacznego !

    Świetny przepis ze strony smaker.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz